Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları üç günden bu yana ilk kez değerlendi. Japonya'nın üçüncü büyük otomobil üreticisi Honda Motor Co., kâr beklentilerini yukarı çekmesinin ardından yüzde 1.6 artış kaydetti. Atom reaktörü üreticisi Hitachi Ltd., Nikkei gazetesinin şirketin kazanç açıklayacağını öngörmesi üzerine yüzde 2.7 oranında prim yaptı. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd. ise yüzde 1.1 değerlendi.

Tokyo'daki SMBC Friend Securities Co.'nun stratejistlerinden Fumiyuki Nakanashi, ABD ekonomisinin toparlanmakta olduğunu, kazançların da iyi göründüğünü ifade etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 oranında değerlenmeyle 137.13 puana yükseldi. Endekste yer alan 10 sektörün 9'unda artış kaydedildi. Endeks geçtiğimiz ay yüzde 1 değer kaybederek, Ağustos bu aya en büyük aylık kaybına işaret etti. Endeks böylece geçtiğimiz son 2.5 yılın zirvesinden sağladığı kazançları da geri iade etmiş oldu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, dün 1 haftadan fazladır gördüğü en sert düşüşü yaşadı. Endeksteki düşüşte Mısır'daki hükümet karşıtı eylemler ve şirketlerin beklentinin altında kalması etkili oldu.

Japonya'nın Nikke 225 Endeksi bugün yüzde 0.3 değerlendi. Avustralya'nın S&P/ASX 200 yüzde 0.2; Güney Kore Kospi Endeksi ise yüzde 0.6 yükseldi.

Tayvan ve Vietnam borsaları tatil sebebiyle kapalı.