Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gün boyu Mısır’daki halk ayaklanmalarına odaklanan global piyasalar, erken saatlerde riskli varlıklarda satışa geçerek Borsaları, emtiaları ve riskli para birimlerini aşağı çektiler. Avrupa’da ikinci seansın başlamasıyla beraber risk iştahında görülen toparlanma tüm varlık sınıflarına yansıdı.

Yaşanan toparlanma ABD’den gelen verilerle de desteklendi. Kişisel harcamalar verisi beklenenden iyi gelince ABD piyasaları da yukarı sıçrama yapmaya hazır hâle geldiler. Exxon Mobil kârının da beklentileri aşması ve yine enerji sektöründen gelen 7.1 milyar Dolarlık şirket satın alma haberi moralleri iyice yükseltti. Alpha Natural Resources Inc. tarafından satın alma teklifi götürülen Massey Energy Co. Hisseleri %9.8 yükseldi.

Emtialara gelen tepki sonrasında metal endeksinde de alımlar görüldü, Mısır’da az riski olduğu açıklanan ABD finansal kuruluşlarının da desteğiyle ivmelenen alımlar S&P endeksini 1.287 puan seviyesine kadar taşıdı. Ardından gelen ufak kâr satışlarıyla endeksin gevşediği ve son dengesini de 1.286 puan seviyesinden bulduğu gözlendi.

Bugün S&P’de 21 şirketin kâr açıklaması bekleniyor . Pfizer ve United Parcel Service (UPS) bilançoları da beklenenler arasında.

Aşağıdaki grafikte seans içi grafiği görmek mümkün, diğer tabloda ise Pfizer ve UPS’in kâr tahminlerini bulabilirsiniz .

 

Bloomberg HT Araştırma Bölümü