Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, Euro karşısında ikinci gününde de değer kaybetti. İngiliz araştırmacıların, İngiltere Merkez Bankası'nın bu yıl 3 kez faiz artırımına gideceğini söylemesi üzerine Dolar, Sterlin karşısında 10 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Avustralta Doları ise merkez bankasının ülkenin özel sektör yatırımlarının arttığını söylemesi üzerine yükseldi. Güney Kore Wonu ise ülkenin ihracatlarındaki artış sonucunda değer kazandı.

Sidney'de ICAP Australia Ltd.'in kıdemli ekonomistlerinden Adam Carr, dünya genelindeki büyümenin sağlam göründüğünü söyledi. Carr, bu durumun risk iştahını destekleyeceğini, Dolar ve Yen'i aşağı çekerken, Euro'yu yükselteceğini belirtti.

Dolar, Euro karşısında 1.3694'ten 1.2726'ya yükseldi. ABD Doları, Sterlin karşısında yüzde 0.3'lük kayıpla 1.6058'den işlem gördü. Dolar/Yen paritesi ise 82.04'ten 81.77 seviyesine geri çekildi. Yen ise Euro karşısında 112.34'den 112.26'ya çıktı.

ABD Doları ve Japon Yeni, MSCI Asya Pasifik Endeksi ve Nikkei 225'teki yüzde 0.4'er değerlenmeler sonrasında, önemli para birimlerinin çoğu karşısında düşüş kaydetti.

Ekonomistler, ABD'de bugün açıklanacak olan sanayi üretim verilerinin 18. ayında da yükselmiş olacağını düşünüyor. Bloomberg'e göre, Arz Yönetimi Enstitüsü'nün fabrika endeksi, geçtiğimiz ay 58 puan oldu. Bu rakam Aralık ayında 58.5 ile 8 ayın zirvesini gösteriyordu.

Almanya'da çalışanların ise Ocak ayında 10 bin kişi azaldığı öngörülüyor.