Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır'ın kredi notuna bir indirim daha Standard&Poor's'tan geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, ülkenin kredi notunu BB+'ya çekerken, görünümünü ise negatif olarak belirledi.

S&P, Mısır'ın ülke notunun birkaç kademe indirilebileceğini açıklarken, ülkenin bütçe açığının 2011'de çift haneli rakamlara ulaşağını öngördü.

Kuruluştan yapılan açıklamada, kararda, Mısır'da devam eden yönetim karşıtı gösterilerin ve politik belirsizliğin ekonomik büyümeye zarar vereceği ve kamu maliyesini de olumsuz yönde etkileyeceği endişelerinin etkili vurgulandı.

Açıklamada, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği gösterilerin, ülkeye yeni bir devlet başkan yardımcısı atanıncaya ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in iktidarı bırakıncaya kadar devam edeceğinin öngörüldüğü belirtilerek, politik durumun kötüleşmeye devam etmesi durumunda ülkenin kredi notunun üç ay içinde tekrar düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.

Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's de Mısır'daki olaylar sonrasında ülkedeki istikrarsızlık ve belirsizliği gerekçe göstererek, ülkenin notunu BA2'ya indirmişti.

Fitch Ratings ise ülkenin notunun kırılabileceği konusunda uyarıda bulunarak, Mısır'ın kredi notunun görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e çekmişti.