Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yurtiçinde bugün gerçekleşen tahvil ihalelerine talebin bir miktar azaldığı görüldü. Tahvil ihraçlarından sonra gösterge tahvilin bileşik faizi yükselerek 8.16'ya çıktı. İMKB 100 endeksi, bugün yüzde 2.33 yukarı yönlü seyir izlerken, Euro/Dolar ise 1.3766'ya çıktı.

ABD piyasalarında iyimser hava sürdü

ABD Borsalarında pozitif hava devam etti. Mısır'da yaşanan gelişmeler, piyasaları bugün fazla etkilemedi. Çin'de imalat sanayinin büyümesi, girdi maliyetlerinin artması ve bakırın rekor kırmasıyla ham madde şirketlerinde yukarı çıkışlar oldu. Birçok firmanın iyi kar açıklamasıyla birlikte piyasalar yukarı yönlü seyir izledi. Mısır'daki gelişmeleri yakından izleyen Avrupa borsalarında da yükselişler görüldü.


Dolar/TL 1.60'ın altına gelerek 1.58 seviyesinde seyretti. Boomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan İNG Bank Döviz Masası Müdürü Özlem İmren, Türk Lirası'nın son 1 aydaki değer kaybıyla ilgili olarak, 'Bunun bekle gör zamanları olduğunu düşünüyorum çünkü önümüzde Avrupa açısından, euro/doların geleceği açısından birçok bilinmeyen var. Ekonomilerin toparlanmasının ne kadar sürebileceğinin konuşulduğu bir dönemdeyiz. Özellikle Türkiye'de Merkez Bankası kararları sonrasında oluşan yoğun belirsizlikler de bu 'bekle gör' durumunu artırıyor" şeklinde konuştu. Caydırıcı olanın Dolar/TL kuru değil, sepet değeri olduğunu söyleyen İmren, Cuma günkü 1.91 seviyelerinin son dönemin çok üzerinde olmasının TL'nin değer kaybetmesinde etkisinin büyük olduğunu ifade etti.

Türkiye'de yarından itibaren şirketlerin bilanço rakamları gelmeye başlayacak. İngiltere Merkez Bankası'nın faiz artırabileceği spekülasyonu da piyasaların yakından takip ettiği konulardan biri olacak.