Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır'daki olayların yarattığı tedirginlik nedeniyle 28 Ocaktan itibaren süregelen kayıplarını geri alan dünya çapında hisseler yükseliyor. Hazine tahvilleri ise Çin ve ABD'deki imalat sanayinin genişlemesi ile Parcel Service şirketinin kazançlarının tahminleri aşmasıyla, ani düşüşler yaşıyor. Bakır ise doların zayıflaması sebebiyle rekor fiyata koşuyor.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksindeki 45 ülke hisseleri yüzde 1.3 değer kazanarak New York saati ile 10.48'de 340.04 seviyesine ulaştı. Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 1.2 yükseldi.10 yıl getirili ABD hazine tahvilleri ise 8 baz puan yükselerek yüzde 3.45'e ulaştı. Bakır Londra'da yüzde 1.6 değer kazandı. Dollar Endeksi yüzde 0.6 kadar değer kaybederek 12 haftanın düşüğü olan 77.257 seviyesine düştü. AB yetkililerinin borç krizini çözmeye yaklaştıkları spekülasyonundan dolayı Yunan tahvilleri ise yüksek bütçe açıklı Avrupa ülkeleri içinde ralliye öncülük etti.

Mısır'daki tüm dünyayı tedirgin eden 28 ocaktaki olaylardan bir gün önce küresel hisse endeksleri 27 ocakta 2 yılın zirvesine çıktılar.