Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BOJ'un yöneticilerin Hidetoshi Kamezaki, Japon ekonomisindeki yavaşlamanın kısa sürede sonlanacağını ve ülkenin yeniden orta vadeli büyüme hızını yakalayacağını söyledi.

Japonya'nın durgunluktan çıkışının da izleneceğini belirten Kamezaki, Japon ekonomisinin son çeyrekteki daralmanın ardından yılın ilk yarısında durgunluktan çıkacağı konusunda iyimser olan BOJ ekonomilerinin arasına katıldı.

Japonya'da Aralık ayında ihracat büyümesi 2. ayında da hız kazanırken, ülkenin sanayi üretimi de ABD ve Çin tarafından desteklenen talepler sayesinde 11 ayın en büyük artışını kaydetti.

Tokyo'daki Sumitomo Mitsui Asset Management Co. 'nun ekonomistlerinden Hiroaki Muto, son verilerin beklentileri aştığını hatırlatarak, ekonominin şu anki çeyrek içindeki durgunluğundan toparlanmakta olabileceğini söyledi.

Yen, Dolar karşısında bugün 81.46'dan işlem gördü. Japon Yeni,  son 3 ayda yüzde 1 değer kaybederken, 1 Kasım'da da 80.22 seviyesinden 15 yılın en yüksek düzeyini test etti.

Yen'deki zayıflamanın da ekonominin düzelmesine katkıda bulunduğunu söyleyen Kamezaki, Japon ekonomisinin baharda yeniden hız kazanmaya başlayacağını öngördü.