Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dow Jones Sanayi endeksinin 12.040 puandan kapanarak 2008 Haziran ayından  bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirmesinin ardından Avrupa Borsaları ikinci gününde yükseldi. Asya borsaları ralli yaparken, ABD endeks vadelileri fazla değişiklik göstermedi.

Renewable Energy Corp. ASA, dördüncü çeyrek karlarının beklentilerin üstünde olduğunu açıklamasının ardından yüzde 11 yükseldi. Imperial Tobacco Group Plc. daha fazla temettü ödeme planıyla yüzde 4.6 değerlendi.

Stoxx Europe 600 endeksi, Londra'da yüzde 0.2 değer kazanarak 284.74 puan oldu. ABD ve Çin'de imalatın arttığına dair verilerin küresel ekonomideki toparlanmayı desteklemesiyle, hisseler dün tüm dünyada yükselerek Stoxx 600'ü 2 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeye taşıdı.

Mısır'daki hükümet karşıtı protestoların havayolu ve turizm şirketlerinin hisselerini düşürmesiyle Avrupa gösterge endeksi, önceki 2 güne oranla yüzde 1 düştü.

ABD gösterge endeksinin 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmasının ardından Standard & Poor's 500 endeks vadelileri ufak değişiklik gösterdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1.3 ralli yaptı.