Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

NEW YORK (A.A.) - 03.02.2010 - ABD'nin New York kentinde, 2013 yılından itibaren kullanılmaya başlayacak taksiler için açılan ihalede ''V1'' isimli modeli ile finale kalan Türk şirketi Karsan, New York Times gazetesine haber oldu.

V1'in, engelliler için tekerlekli sandalye taşıma kapasitesinin bulunmasının çok büyük bir artı olduğu ve Karsan'ın da bu özelliğini öne çıkardığı belirtilen haberde, New York sokaklarında şu anda çalışan 13 bin taksi içinde sadece 300'ünün tekerlekli sandalyeye elverişli olduğunun altı çizildi.

New York'ta düzenlenen toplantıda taksinin prototipinin tanıtıldığı belirtilirken, Karsan USA Başkanı William Wachtel, V1'in özellikle engellilere getirdiği kolaylıklar açısından çok önemli olduğunu, Amerikan halkıyla uyumlu bir otomobil ortaya çıkardıklarını söyledi.

V1'in kapılarının 90 derece açılabildiği kaydedilirken, aracın bisiklet, bebek arabası ve geniş paketleri taşıyabilme kapasitesinin de olduğu vurgulandı.

Karsan Murahhas Azası Jan Nahum da, toplamda 30 bin adet üretilecek yeni dizayn bir araç için geliştirme, test ve üretim fiyatının yüksek olduğunu, maliyeti geleneksel kompozit malzeme yerine kullanacakları döner modelli fabrikasyon metodu ile düşürmeyi planladıklarını kaydetti.

Haberde, Nahum'un sözlerinden alıntı yapılarak aracın en çok öne çıkan özelliklerinden birisinin de panoramik tavanı olduğu, V1'den New York'un gökdelenlerini izlemenin turistlere büyük bir zevk vereceği belirtildi.

Nahum, aracın hibrit ve elektrikli modellerinin olabileceğini sözlerine ekledi.

New York taksi ihalesi için Karsan'ın V1 modeliyle birlikte, Ford Transit Connect ve Nissan NV de yarışıyor. İhaleyi kazanacak araç, 2013 yılından itibaren New York sokaklarında yer almaya başlayacak.