Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Satışlarının yüzde 70'ini yabancı ülkelerde gerçekleştiren Japon otomotiv üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 1.2 değer kaybetti. Kazancının neredeyse yarısını Ortadoğu'dan sağlayan mühendislik şirketi Chiyoda Corp. yüzde 0.5 geriledi. Dünyanın en büyük plazma televizyonu üreticisi Panasonic Corp., şirketin kazançlarının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 3.2 düştü. Ofis araçları üreticisi Ricoh Co. ise, JP Morgan Chase&Co.'nun şirketin yatırım notunu indirmesi üzerine yüzde 9.9 değer kaybetti.

Tokyo'daki T&D Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Hisakazu Amano, Mısır'daki eylemlerin petrol üreticisi ülkelere yayılması  hâlinde petrol fiyatlarının ve dolayısıyla enflasyon oranlarının daha da artacağını belirterek, bu durumun da gelişmekte olan ekonomilerin geleceğini tehlikeye atabileceğini söyledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 değer kaybederek 10,431.36 puana gerilerken, daha kapsamlı Topix endeksi yüzde 0.2 düştü ve 927.57 puan oldu.

Topix Endeksi, bu yıl, düne kadar yüzde 3.2 değerlendi. Endeksteki hisseler tahmin edilen kazançların ortalama 15.9 katından işlem gördü. Bu oran Standard&Poor's 500 için 13.6'yken, Stoxx Europe 600 içinse 11.3 katı olarak gerçekleşti.