Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 03.02.2011 - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, ''Amacımız yatırımcıları uzun vadeli yatırıma teşvik etmek ve sermaye piyasasını hak ettiği büyüklüğe getirmektir'' dedi.

Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. hisselerinin Borsada işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen gong töreninde konuşan Hüseyin Erkan, bu yıl ocak ayından beri 5 şirketin borsaya geldiğini hatırlattı.

İMKB olarak halka arz anlamında yeni yıla hızlı başladıklarını ve yatırımcıları yeni şirketlerle tanıştırdıklarını dile getiren Erkan, bu yıl yatırım seferberliği başlattıklarını anlattı.

Erkan, yaptıkları çalışmalarla hisse senedinden daha iyi getirisi olan başka yatırım aracı olmadığını anlattıklarını ifade ederek, ''Amacımız yatırımcıları uzun vadeli yatırıma teşvik etmek ve sermaye piyasasını hak ettiği büyüklüğe getirmektir'' dedi.

Bizim Toptan hisselerine ciddi bir talep olduğunu bildiren Erkan, Bizim Toptan hisselerine ortalama 1'e 4 talep geldiğini dile getirdi.

Erkan, Bizim Toptan hisselerinin, 7 bin 412'si yurt içi bireysel yatırımcı olmak üzere toplam 7 bin 560 yatırımcıya satıldığını hatırlatarak, Bizim Toptan hisselerinin halka arzıyla birlikte 431 yeni yatırımcının Borsa'ya geldiğini kaydetti. Yatırımcıların uzun vadeli yatırımı düşünmeleri gerektiğini vurgulayan Erkan, bu yönde çaba gösterdiklerini anlattı.

Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti de geçen yıl ekim ayı başında halka arz kararı aldıklarını ve kısa bir sürede halka arzı tamamladıklarını anlattı.

Serdengeçti, Bizim Toptan hisselerine hem yurt içinden hem yurt dışından çok büyük ilgi olduğunu dile getirerek, bu talebin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Serdengeçti, Bizim Toptan'ın Türkiye'nin 54 ilinde 109 mağazası bulunduğunu bildirdi.

Serdengeçti, Bizim Toptan'ın 8 yaşında bir şirket olmasına rağmen 2010 yılının 9 ayında 1 milyar lira ciroyu aştığını ifade ederek, halka arz sonrasında şirketin piyasa değerinin de 1 milyar lirayı geçtiğini kaydetti.

Bizim Toptan'ın ulaştığı büyüklükle perakende ticaret sektöründe halka açık 5. büyük şirket olduğunu anımsatarak, 2010 yılı sonu itibariyle 266 bini aşkın kayıtlı müşteriye hizmet verdiklerini anlattı.

Serdengeçti, ''Dünyada organize toptan satış zincirleri genellikle şehir merkezinin dışında tek ve büyük ölçekli mağazalarla konumlanmış. Bizim Toptan'a baktığımızda ise tek ve büyük ölçekli mağazalar yerine 'müşterisine en yakın nokta' daha küçük mağazalar olduğunu görüyoruz. Bunun Türkiye'ye özgü başarılı bir sistem olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.

Verilen bilgiye göre, Bizim Toptan'ın 30 Eylül 2010 itibariyle net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış göstererek 1 milyar 64 milyon liraya, net karı ise yüzde 56 artarak 21,4 milyon liraya ulaştı. Şirketin aynı dönemde faiz, amortisman ve ve vergi öncesi kar artışı ise yüzde 26,5 olarak gerçekleşti. Bizim Toptan'ın 2010 yılı sonu itibariyle 1.232 çalışanı ve 209 mağazası bulunuyor.

Konuşmaların ardından ondan geriye doğru sayılarak gongun, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ile Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti tarafından çalınmasıyla Bizim Toptan hisseleri işlem görmeye başladı.