Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır'daki hükümet karşıtı protestoların bölgedeki istikrarı sarsacağına dair endişeler ve ekonomik toparlanmanın güçleneceğine dair iyimserlikle ABD endeks vadelileri kayıp ve kazançlar arasında gidip geldi.

Hartford Financial Services Group Inc., 2007'den beri ilk kez temettüsünü artırmasından sonra Alman seansında yüzde 4.3 ralli yaptı. Green Mountain Coffee Roasters Inc., ikinci çeyrek karının beklentilerden yüksek çıkmasıyla yüzde 19 tırmandı.

Mart vadeli Standard & Poor 500 kontratı, Londra'da yüzde 0.1'den az kayıpla 1,300.8 puan oldu. Dow Jones Sanayi Endeks vadelileri yüzde 0.1 kazançla 11,987 olurken, Nasdaq 100 endeks vadelileriyse yüzde 0.1 düşerek 2,319 puana indi.

Londra'daki Rensburg Sheppards Investment Management'ta araştırma bölümü başkanı olan John Haynes, "Tahvil fonlarında kenarda bekleyen para
hisselere kayacak. Ama şu anda Mısır'daki olaylar nedeniyle bu akış gerçekleşmiyor" dedi. ABD ekonomisinin hızlanması ve karlılık rakamlarının da bu tabloyu desteklediğini söyledi.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yanlılarıyla karşıtları arasındaki çatışmalar artarak sürüyor. Bugün Kahire'de yaşanan çatışmalarda beş kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.