Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya'nın büyük ve önemli şirketlerinin bazıları önümüzdeki hafta bilançolarını açıklayacak. Ancak şirketlerin kazançlarının yatırımcılar için iyi ve kötü haberlerin bir karışımı olacak gibi görünüyor.

Şubat ayında kârlarını açıklayacak olan büyük şirketlerden Rio Tinto ve BHP Billiton, 16 Şubat'ta  Haziran-Aralık döneminin kazançlarını duyuracak. Bu bilanço sezonunda, artan metal fiyatları sebebiyle maden şirketlerinin daha iyi performans sergilemeleri bekleniyor.


Citigroup stratejistleri ise Avustralya'lı şirketlerin toplam net kârının yüzde 23'e ulaşacağını öngördü. Ancak kaynak sektörü için yüzde 76 oranında büyüme öngörülürken, bunun yalnızca yüzde 2'lik kısmı maden ve bankacılık dışındaki şsektörleri kapsıyor.

Avustralya'daki sel felaketi sebebiyle zor durumda kalan birçok maden şirketi, böylece artan emtia fiyatlarından yararlanacak.

Avustralyalı şirketlerin kazançları geçtiğimiz senenin ortasından bu yana yatırımcıları hayal kırıklığına uğratırken, ülkedeki piyasaların önemli ölçüde hız kaybettiği düşünülüyor.