Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de işsizlik başvurularının düşmesiyle vadeliler dünkü kayıplarını geri alarak yüzde 0.7 yükseldi. Bugün açıklanacak veriler öncesinde ekonomistlerin tahminine göre, ülkede tarım dışı istihdam Ocak ayında 146,000'e tırmandı. Çalışma Bakanlığı, işsizlik başvurusunda bulunanların sayısının geçen hafta beklenenden daha fazla düştüğünü açıkladı. Mısır'da süren çatışmaların, Süveyş Kanalı'ndan yapılan petrol sevkiyatlarını etkileme ihtimaliyse endişe yarattı.

Tokyo'daki Newedge'te satış müdürü olan Ken Hasegawa, herkesin bu akşam ABD'den gelen verileri beklediğini belirterek, "Bazı trader'lar raporun beklenenden daha iyi olacağını düşünüyor. Bu yüzden petrol fiyatlarının tırmanma ihtimali yüksek" dedi.

Mart kontratın varili, 66 sent yükselişle Nymex elektronik işlemlerde 91.20 dolar oldu ve Singapur'da 90.85 dolardan işlem gördü. Dün fiyatlar, 32 sent düşerek 90.54 dolar oldu. Fiyatlar, bu hafta yüzde 2 yükselirken, geçtiğimiz yıl ise yüzde 24 arttı.

Mart vadeli Brent tipi ham petrolün varili Londra'daki ICE Futures Europe'da 22 sent yükselişle 101.98 dolar oldu. Kontrat, dün yüzde 0.6 düşüşle 101.76 olarak 5 gün içinde ilk kez geriledi.

Ham petrol fiyatları dün euronun dolar karşısında değer kaybetmesiyle düşük seviyeden kapandı.