Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Londra'daki Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'nin Forex stratejistlerinden Lee Hardman, müşterilerine yazdığı mektupta Dolar/Yen paritesinin bir süredir dar bir bantta işlem gördüğünün altını çizdi ve "paritenin dar bir banta uzun süre kalması, keskin bir düzeltme olması riskini de artırır" dedi.

Dolar/Yen paritesi, Ekim ayının başından bu yana 80.22-84.51 aralığında hareket ediyor. Dolar dün Yen karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 81.70'den işlem gördü. Parite, 1 Şubat'ta 3 Ocak'tan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 81.31 düzeyine gerilemişti.

Hardman, "ABD eonomisindeki iyileşme ve FED'in 2. tur tahvil alım programının sonunun yaklaşmasıyla, ABD'de kısa vadeli faizler üzerindeki baskı da artacaktır" yorumunda bulundu.

FED üyeleri, işsizlik ve deflasyonu kontrol altına almak üzere 7 Kasım'da 600 milyar dolar değerindeki tahvil alım programını onayladı.

Hardman, Dolar/Yen paritesinde değerlenme beklediklerini belirterek, "yıllık öngörümüz Dolar'ın 90 Yen seviyesine yaklaşacağı yönünde. Bu da ABD ekonomisindeki toparlanma ve Fed politikalarının normalleşeceği düşünceleri baz alınarak tahmin ediliyor" dedi.