Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

PARİS (A.A) - 04.02.2011 - Lüks tüketim mallarında dünyanın en büyük şirketlerinden Louis Vuitton Moet Hennessy S.A. (LVMH), geçen yıl net karını yüzde 73 oranında artırarak 3,03 milyar euroya yükseltti. Şirketin net karı, 2009 yılında yüzde 13 oranında azalmıştı.

Louis Vuitton, Givenchy, Celine, Dior, Ruinart, Moet, Chandon, Dom Perignon ve Hennessy gibi şampanyadan parfüme, deriden mücevhere yaklaşık 60 farklı markayı bünyesinde barındıran LVMH'nin gelirleri de geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 19 oranında artarak 20,3 milyar euroya ulaştı.

LVMH yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kar ve gelirlerinin artmasında ABD, Asya ve Avrupa'daki ekonomik toparlanmanın etkili olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, 2009 yılında yüzde 12 oranında daralan şarap ve alkollü içki satışları, talep artışının etkisiyle geçen yıl yüzde 19 oranında artış kaydetti. 2009 yılındaki düşüşten en çok şampanya satışları etkilenmişti.

Saat ve mücevher satışları geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 29, deri satışları yüzde 20, parfüm ve kozmetik satışları ise yüzde 12 oranında artış kaydetti.