Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de işsizlik başvurularının geçen ay arttığını göstermesi beklenen raporun öncesinde Avrupa Borsaları tırmanarak bir haftalık rallisini sürdürdü. Asya borsaları yükselirken, ABD vadelileri ise dalgalı seyretti.

Baltık ülkelerinin ikinci en büyük bankası olan SEB AB, karlarının arttığını açıklamasıyla yüzde 1.1 değerlendi. Enel SpA, karların tahminleri aşmasıyla yüzde 1.7 yükseldi. İngiltere'nin dördüncü büyük süpermarket zinciri William Morrison, en büyük reasürör şirketi Munich Re ve kozmetik devi L'oreal SA analistlerin şirketlerin notunu yükseltme tavsiyesiyle ralli yaptı.

Stoxx Europe 600 endeksi Londra'da yüzde 0.4 artışla 286 puan oldu. ABD ekonomisinin büyüdüğüne dair iyimserlik ve Avrupa hükümetlerinin borçlu ükleleri destekleme politikalarıyla endeks, en düşük seviyede olduğu 2010 Mayıs ayından beri yüzde 23 ralli yaptı.

Londra merkezli Barclays Plc'de stratejist olan Edmund Shing, güçlü bir ekonomik ivme olduğunu kaydederek, "Kar marjları daha da artabilir. Avrupa hisse senedi piyasası konusunda olumlu beklentiler içerisindeyiz" dedi.

Stoxx 600, Mısır'daki ayaklanmalara dair spekülasyonların sürmesine rağmen bu hafta  yüzde 1.6 değerlenerek 2 haftalık gerilemesini durdurdu.

Mart vadeli Standard & Poor 500 kontratları bugün yüzde 0.1 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.7 tırmandı.