Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 04.02.2011 - Yapı Kredi Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 30 milyon euro kredi sağladı.

Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, bankanın, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanına yönelik imzaladığı 30 milyon euro tutarında, 5 yıl vadeli kredinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman ihtiyacı için tahsis edildiği, kredinin özellikle tarım sektöründeki firmalara kullandırılmasının planlandığı bildirildi.

Kredi anlaşmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, dünyanın değişen ekonomik dengelerinde tarımın yeniden ön plana çıktığını ve artan emtia ile tarım ürünleri fiyatlarının bu alandaki yatırımları hızlandıracağına inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''EBRD ile imzaladığımız bu anlaşma ile Türkiye'deki mikro ve küçük ölçekli tarımsal işletmelere kredi desteği sunarak sektöre yönelik özel girişimlerin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde tarımın artan önemine paralel olarak, bu alanda çağdaş ve verimli projelerin hayata geçirilebilmesi için tüm imkanlarımızla destek olmaya devam edeceğiz.''