Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün yaptığı yazılı açıklamada, akşam saatlerinde meydana gelen ikinci patlamanın nedenleri konusunda araştırmaların sürdüğünü, ancak ilk göstergelere bakarak kaçak akaryakıt ve 10 numaralı yağ üretiminden kaynaklandığından şüphe ettiklerini söyledi.

Kaçak ve kayıt dışı mazot ile 10 numara yağ üretiminin Türkiye'nin pek çok yerinde yapıldığına dikkat çeken Aygün, şunları belirtti:

''Bu olay sadece Ankara'da yaşanmayacaktır. Türk insanı Türkiye'nin her tarafında yakıt tankının üstünde oturmaktadır. Patlama eğer kaçak akaryakıt ve 10 numara yağ üretiminden kaynaklandıysa bu tür facialar son olmayacaktır.''

Bu konuda aylar önce uyarılarda bulunduklarına dikkati çeken Aygün, motorin yerine 10 numara yağ kullanımı ve atık yağların yakıt olarak kullanılmasının sektörde haksız rekabete yol açtığını, kaçak akaryakıtın ÖTV ve KDV kaybına neden olduğunu belirtti.

Aygün, standart dışı olan bu maddelerin araçlarda ağır tahribatlar yaptığını, bu tahribatın da kullanıcılara zarar verdiğini sözlerine ekledi.