Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsalarındaki artışın yanısıra Asya borsaları da yükseldi; ABD'deki endeks vadelileri ise ufak bir değişiklik kaydetti.

Baltık ülkelerinin en büyük ikinci bankası SEB AB, kredi kayıplarının azalması üzerine kârlarının artmasıyla, yüzde 1.3 değer kazandı. Enel SpA, şirketin kazançlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle yüzde 2.3 yükseldi.İngiltere'nin en büyük dördüncü süpermarket zinciri William Morrison Munich Re, analistlerin şirketin hisselerine ait tavsiyelerini yükseltmesi üzerine ralli yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4'lük kazançla 286.16 puana çıktı. Endeks, ABD ekonomisinin güçlenmesi ve Avrupa'daki hükümetlerin bölgedeki borç krizini çözmek üzere harekete geçmesi sayesinde Mayıs 2010'daki en düşük seviyesinden bu yana yüzde 23 değerlendi.

Ekonomik toparlanmanın hız kazandığını söyleyen Barclays Plc.'nin Londra'daki stratejistlerinden Edmund Shing, "kâr marjları daha fazla ilerleme kaydedebilir. Avrupa'daki hisse senedi piyasası hakkında olumlu görüşlerimiz var" dedi.

Stoxx Europe 600, Mısır'daki olayların bölgede istikrarsızlık yaratacağına ilişkin spekülasyon üzerine yaşadığı 2 haftalık düşüşünü geri çevirerek bu hafta yüzde 1.6 artış kaydetti.

Standard&Poor's 500'de yer alan ve Mart'ta süresi dolacak olan endeks vadelileri  yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeki de yüzde 0.7 değerlendi.