Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dün ABD'de hizmet sektörünün büyüdüğüne dair veri açıklanırken, bugünkü Çalışma Bakanlığı'nın verisinde Ocak ayında işsizliğin üç ayın en düşük seviyesine inmesi bekleniyor. Küresel hisse senetleri, bu hafta 2 yıldan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Orta Doğu'da yaşanan gerilimin altına olan talebi artırmasıyla metal, dün 2 haftanın en yükseğine çıkarak 1,355.93 dolar oldu.

Cenevre'deki MKS Finance SA'da emtia ve metal trading müdürü olan Bernard Sin, "Genel anlamda ekonomik iyileşmede ufak bir gelişme görüyoruz. İnsanlar hala Orta Doğu konusunda endişeli ve düşüşlerde alım yapma konusunda rahat olacak"dedi.

Külçe altının onsu, Londra'da yüzde 5.63 değer kaybıyla 1,348.72 dolar oldu. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.9 çıktı. Nisan vadeli metal, New York Comex'te yüzde 0.3 düşüşle 1,349.10'dan işlem görmüştü.

Çin, Hong Kong, Güney Kore ve Singapur'da piyasalar yeni yıl tatili nedeniyle işlem yapmıyor.

ABD'de ISM imalat dışı sektörler endeksi, Ocak ayında hizmet sektörünün Ağustos 2005'ten beri en hızlı büyümeyi kaydettiğini gösterdi.

Seul'deki Korea Exchange Bank Futures Co.'da trader olan Chae Un Soo, gelişen ekonomik görünümün ve Asya'daki tatilin güvenli liman olan altının değerini düşürdüğünü dile getirdi.