Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yurtdışı piyasadaki negatif ve karışık seyre rağmen olumluluğunu koruyan İMKB’de banka hisselerinin öne çıktığı gözlemleniyor. Gösterge tahvil faizi gelen tepkilerle % 8.50 bileşikten dönmüş olmasına rağmen hala % 8.43 ile yüksek seyrini koruyor. Dolar / TL ise gelen alışlarla beraber 1.60 seviyesinin üstünden çözülmüş durumda.

Saat 15:30'da ABD’den gelen tarım dışı istihdam datası sonrasında yaşanan karışık seyir, risk iştahına destek olmazken gelişen ülke para birimlerinin dolara karşı değer kaybettikleri gözleniyor. Borçlu ülke tahvillerine gelen alışların bugün yerini realizasyona bıraktığı gözlemlenirken, diğer risk göstergeleri de alımları desteklemiyor.

Borsada en gözde sektörler bankacılık, teknoloji ve bilişim oldu

Borsada bugün en gözde sektörler bankacılık, teknoloji ve bilişim olarak öne çıkıyor. Sabah saatlerinde 63.147 puan seviyesine kadar gerileyen İMKB, şu saatlerde 65 bin seviyesinin de üstüne çıkarak gün içinde yaklaşık olarak 2 bin puanlık bir marj yaratmış oldu. Endekste düşen 2 sektör ise hizmet ve iletişim.

Aşağıdaki grafikte bileşik endeksin önemli teknik seviyeleri görülüyor. 63.800 desteğinin altına sarkan ancak tekrar üstüne çıkmayı başaran fiyatların ilk önemli direnci 67.200 olarak öne çıkıyor. İMKB’de alışların tüm dünyadan ayrılmasının bir sebebi olarak da gelecek hafta gelecek olan bilançolara ilişkin olumlu beklentiler olarak öne çıkıyor.

Bloomberg HT Araştırma Bölümü