Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İşsizlik verilerinin yeterince düşük gelmemesi sebebiyle tüm gün kazanç ve kayıp arasında gidip gelen ABD hisseleri haftanın son işlem gününü yükselişle kapadı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0,29 yükselerek New York'ta 1.310,86 seviyesinden kapandı. Gün içindeki Mısır'daki isyanın endişesiyle gerileyen Dow Jones Endeksi ise yüzde 0,25 artışla 12.092,20 seviyesine ulaştı. Nasdaq 100 Endeksi ise yüzde 0,56 artışla 2.769,30 seviyesine ulaştı.

Kazancı analistlerin tahminlerini aşan ABD'nin en büyük et ürünleri markası Tyson Foods hisseleri en az yüzde 6.3 yükseldi. Kazançları tahminleri aşan bir diğer şirket Aetna şirketinin hisseleri ise yüzde 9.9 sıçradı. Las Vegas Sands Corp.'un ise satışlarının görünümünü yakalayamadığını açıkladıktan sonra hisseleri yüzde 7.5 geriledi. UBS AG demir - çelik sektörü için zayıf fiyatlar açıkladıktan sonra U.S. Steel Corp. hisseleri yüzde 3.7 düştü.

“Bu yavaş ve istikrarlı bir toparlanma" diyen Solaris Varlık Yönetimi'nin baş yatırım danışmanı Timothy Ghriskey, “Her şeyden önemlisi ortadaki gelişme. Bu piyasa Mısır'daki krizle birlikte daha dirençli hale geliyor. " yorumunda bulundu