Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JCR başanalisti Yoshihiko Tamura, Türkiye'nin kredi notunun ''yatırım yapılabilir'' düzeye yükseltilmesinde, seçimler olup olmadığına bakılmaksızın mali istikrarın korunması ile siyasi istikrarın etkili olacağını belirtti.

Türkiye'nin geçen yıl kredi notunu artırdıklarını hatırlatan Tamura, Türkiye'nin, küresel mali kriz ortamında, dış şoklara karşı dayanıklılığını kanıtladığını söyledi.

Tamura, Türkiye ekonomisinin, küresel mali krizden az etkilenmesinde, mali ve finansal sistemdeki iyileşmeden kaynaklandığını ifade etti.

Türkiye'nin dış kırılganlığının önündeki engellerin henüz tam olarak ortadan kalkmadığına dikkat çeken Tamura, geçen yıl hızlı artış gösteren cari açığın özellikle yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

JJCR olarak Türkiye'ye ''BB'' notunu verdiklerini belirten Tamura, bunun ''yatırım yapılabilir'' düzey olan ''BBB-'' düzeyine çıkabilmesi için iki kademelik bir yükseliş gerektiğinin altını çizerek, bunun da kısa sürede kolay olmadığını anlattı.

Baş analist Tamura, seçimlerde bağımsız bir mali istikrar politikasının izlenmesinin önemine dikkat çekerek, Türkiye'de mali ve siyasi istikrarın, uluslararası sermaye akışını garanti altına almak açısından önem taşıdığını vurguladı.

JCR'nin kredi notu, Türkiye'nin, Jjapon tahvil piyasasına tahvil ihracı yapabilmesi açısından da önem taşıyor.