Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Mısır'da hükümetin muhalefetle görüşmesine Müslüman Kardeşler ile 25 Ocak'tan bu yana düzenlenen gösterilerde yer alan bazı gruplar katıldı. Bu görüşmeyle, 50 yıl sonra ilk kez iktidar, muhalefetin güçlü temsilcisi MMüslüman Kardeşler ile masaya oturmuş oldu.

Anayasada yapılacak değişiklikleri hazırlayacak komite, öncelikle cumhurbaşkanlığı seçimine daha fazla adayın katılımına zemin hazırlayacak. Ayrıca cumhurbaşkanının kaç defa seçilebileceğini belirleyen anayasal değişiklik üzerinde çalışacak.

Protestolarını sürdüren göstericilere ise karışılmayacak. İktidar ayrıca, basın özgürlüğünü kısıtlamamayı internete sınırlama getirmemeyi taahhüt etti.

Her iki taraf, hükümetin, siyasi mahkumların şikayet ve taleplerini değerlendirecek bir birim açması konusunda da mutabakata vardı. Anlaşmayla 13'üncü gününe giren gösterilerin başından beri gözaltına alınanlar da serbest bırakılacak.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Ömer Süleyman ise, "Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yetkilerini üstlenmesi" yönünde muhalefetten gelen çağrıyı reddetti.

Bu tutum, Mübarek'in istifa etmesi yönündeki muhalefet talebinin reddedildiği anlamına geliyor.