Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisselerindeki değerlenme, Standard & Poor's 500'ü Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine taşıdı.

ABD'nin en büyük et üreticisi Tyson Foods Inc. ve ülkenin en büyük şebeke analizi şirketi JDS Uniphase Corp., şirket kazançlarının beklentilerin üstünde gelmesiyle yüzde 5.6'nın üzerinde değerlenme kaydetti. Beklentinin üzerinde kazanç sağlayan bir diğer şirket Aetna Inc. ise temettülerini artırmasının üzerine yüzde 12 yükseldi. Research in Motion Ltd., Morgan Stanley'in BlackBerry telefonlar için hisse senedi derecesini yükseltmesinin ardından yüzde 1.6 artış kaydetti.

S&P 500 yüzde 0.3 yükselerek 1,310.87 puana çıktı. Endeks, 28 Ocak'tan bu yana kayıplarını telafi ederek yüzde 2.7 oranında prim yaptı. Dow Jones Endeksi de kazançlarına 29.89 puan ekleyerek (yüzde 0.3) 12 bin seviyesinin üzerine çıktı ve 12,092.15 puan oldu.

Cuma gününün erken saatlerinde ABD'deki hisseler, Mısır'daki gerginliğin haftasonuna yayılacağına ilişkin endişelerin artmasıyla gerilemişti.

New York'taki Bedford Hills'in Solaris Asset Management'ın CEO'su Timothy Ghriskey, toparlanmanın yavaş, ancak tutarlı olduğunun altını çizerek, "ilerleme görülüyor. Piyasalar Mısır'daki krizde dirençli hareket etti. Bu da ABD piyasalarının temelinden kaynaklanıyor" dedi.