Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'daki hisselerin değerlenmesi MSCI Asya Pasifik Endeksi'nin bu yılki en büyük haftalık kazancını da genişletti.

Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 1 yükseldi. Sega Sammy Holdings Inc., kârlarının yükseldiğini açıklaması üzerine yüzde 3 değer kazandı. Güney Kore'nin dördüncü büyük finans şirketi Hana Financial Group Inc. yüzde 4.1 oranında prim yaptı. Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings Plc ise bölgedeki ekonomik sorunların gevşemeye başladığına yönelik olumlu hava üzerine yüzde 1.3 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 değerlenmeyle 139.64 puana çıktı ve 19 Ocak'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 1.4 oranında artışla yılın en büyük kazancını kaydetti. Şirket kazançlarının beklentileri aşması, Mısır'daki gerginliği gölgede bıraktı. Teknoloji, finans ve tüketici hisseleri bugünkü kazançlara öncülük etti.

Beklentilerin üzerinde gelen kârların ekonomik verileri desteklediğini belirtten Sidney'deki AMP Capital Investors Ltd.'ın stratejistlerinden Nader Naeimi, toparlanmanın kendi desteğini oluşturmaya başladığını söyledi. Naeimi, "piyasalar ise kâr realizasyonu konusunda hâlâ kırılgan. Bunda da önceki yılın kazançları ve enflasyonist baskıların etkisi var" dedi.

Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4; Güney Kore Kospi endeksi yüzde 0.6 değişirken, Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi ise büyük bir değişim kaydetmedi.