Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Toyota Motor Corp., yüzde 1.2 yükseldi. Credit Saison Co. ve Ebara Corp. beklentinin üzerinde gerçekleşen kâr sayesinde yüzde 9'un üzerinde değer kazandı. Japonya'nın 3 numaralı bankası Mizuho Financial Group Inc. yüzde 1.2 oranında prim yaptı. Yokogawa Electric Corp. yüzde 6.4 kazançla 712 Yen'e çıktı.

Toyota Asset Management Co.'nun baş stratejisti Masaru Hamasaki, istihdam ve kurumsal kazaçların ABD'deki ilerlemeye işaret ettiğini bunun da piyasanın iyimserliğini artırdığını belirterek, "Japon şirketlerinin kazançları da iyi geliyor ve güven artıyor" dedi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6'lık değerlenmeyle 10,607.30 puana yükseldi. Daha kapsamlı bir endeks olan Topix Endeksi ise yüzde 0.5 kazanç sağlayarak 939.79 puana çıktı.

Standard&Poor's 500 Endeksi'ndeki vadeliler bugün çok değişiklik göstermedi. Endeks, 4  Şubat'ta Çalışma Bakanlığı'nın işsizlik oranını açıklamasının ardından yüzde 0.3 değer kazanarak, Haziran 2008'den bu yana en yüksek düzeye çıktı. ABD'de işsizlik oranı Aralık ayında yüzde 9.4'ten Ocak'ta yüzde 9'a geriledi.