Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İnşaat ve teslimat işleri sebebiyle ekonominin barometresi olarak görülen Caterpillar Inc. ve United Parcel Service Inc., Standard&Poor's 500 Endeksi'nde 2006'dan bu yana en yüksek kârlılık oranını açıklayan  yüzde 72'lik dilim arasında yer aldı. Bloomberg'in analizine göre, satışlar beklentileri ortalama yüzde 2.3 aştı.

ABD'deki şirketlerin çoğunluğu, 7 çeyrektir Wall Street'in beklentilerinin üzerinde kâr açıklıyor. Öte yandan aynı şirketler, ABD'deki 70 yılın en büyük krizinin sona ermesinden bu yana beklentileri tutturuyor. Bank of America Corp. ve Penn Capital Management, kazançlardaki artışın ekonominin şirketleri destekleyecek durumda olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Penn Capital Management'ın yöneticilerinden Eric Green, şirketlerin yüksek seviyede büyüme kaydettiğini, bunun da piyasalara yansıdığını belirtti.

Küresel ekonomik büyümedeki güçlenme ve beklentilerin üzerinde gelen kazançlar S&P 500 Endeksi'ne 2 Temmuz 2010'dan bu yana yüzde 28 oranında kazanç sağladı. Endeks, ABD'de imalat sanayinin Mayıs 2004'ten bu yana en hızlı büyümesini kaydetmesi ve Tüketici Güveninin artması üzerine 1 Şubat'ta 1,300 seviyesini aşarak 31 ayın en yüksek düzeyini test etti.