Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Haftanın ilk işlem gününde yurtiçi piyasalarda iyimser hava hakim. Faiz yüzde 8.38'e gerilerken, Dolar/TL 1.57'den işlem görüyor. Yatay seyrini sürdüren İMKB 100 endeksi ise 65 bin puan seviyesinde.

Bloomberg HT'ye Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politikalarını değerlendiren Capital Gelişen Piyasalar Başekonomisti Neil Shearing, bankanın politikasının riskli ancak yenilikçi olduğunu belirtti. MB'nın bundan sonraki toplantısında alabileceği karara ilişkin olarak Shearing, "Bence özellikle munzam karşılıkta 25 baz puandan daha fazla indirim olabilir" dedi.

"Enflasyonist baskı ve istikrarsız büyüme sermaye kaçışında en önemli etken"

Financial Times'in 'yatırımcıların, gelişmekte olan ülkelerden 7 milyar dolarlık çıkış yaptığı' haberine ilişkin olarak ise Shearing, gelişen piyasalardaki sermaye çıkışının endişelerden kaynaklandığını vurgulayarak, "Gelişen piyasalardaki istikrarsız büyüme ve enflasyonist baskılardan dolayı yatırımcılar bu bölgelerden kaymaya başladı" dedi.

Bugün yurt dışı piyasalarda Avrupa ve ABD hisse senetlerinin performansı izlenirken, yurt içinde ise açıklanacak olan banka bilançoları yakından takip edilecek.

Mısır'da uzun süredir devam eden ancak şimdilik yatışmış görünen olaylar da piyasanın yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.