Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

TIRGOVİŞTE (A.A) - 07.02.2011 - Bulgaristan'da en büyük direk yatırımcı konumunda olan Şişecam, Tırgovişte'deki tesislerinde yeni bir fabrika daha açtı.

Balkanlar ve Avrupa'ya otomobil camı üretecek olan yeni fabrikanın açılışı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov tarafından yapıldı.

Borisov açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümet olarak ekonominin canlanması için çalışmalarına hız verdiklerini belirterek,''yatırımlara desteğimiz sürecek'' dedi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas üye Ahmet Kırman da Bulgaristan'a yaptıkları yatırımdan memnun olduklarını dile getirerek, yatırımlarının daha da artırılması için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Bulgaristan'da giderek büyüdüklerini ve 5'inci fabrikalarını açtıklarını belirten Kırman, kendilerinin Bulgaristan'ın geleceğine, insanına yatırım yaptıklarını ifade etti.

Kırman, Şişecam olarak Bulgaristan'daki yatırımlarının toplam bedelinin 405 milyon dolara ulaştığına işaret ederek, ''Yeni planlarımız var, Yaklaşık 400 milyon dolarlık daha yeni yatırım yapmayı düşünüyoruz. Ancak bu konuda önümüzdeki engellerin kaldırılması için sayın Başbakan'dan yardımcı olmalarını bekliyoruz'' diye konuştu.

Şişecam'ın yeni kurduğu oto cam fabrikası 130 kişiye iş imkanı sağlayacak. BMW, Audi, Ford, Renault ve Peugeot gibi araçların camlarını üretecek olan fabrika, yıllık, 1,3 milyon metrekare kapasiteye sahip olacak.

Fabrikanın açılış törenine Başbakan Borisov ile Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman'ın yanı sıra Bulgaristan Kültür Bakanı Vejdi Raşidov, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Todyü Mladenov, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi İsmail Aramaz ile Şişecam Yönetim kurulu üyeleri, çalışanları ve çok sayıda konuk katıldı.