Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yabancı fonlar geçtiğimiz ay rekor seviyede alım yaparak, 2.45 milyar dolar değerinde Hint tahvili satın aldı. Bloomberg'in verilerine göre, 10 yıllık Hint tahvillerinin getirisi yüzde 8.15'le, bölgenin yatırım notu en yüksek tahvilleri arasında en yüksek faize sahip. Bu oran hazine tahvillerinin yüzde 3.57 faizini de ikiye katlıyor.

Ayrıca, Hint Rupisi'nde de önümüzdeki yıl yüzde 13 getiri olması bekleniyor. Bu, Yuan'ın öngörülen faizinin 4 katına denk geliyor.

Hindistan'da bugün açıklanacak rapora göre, ülkenin ekonomisinin Mart'a kadar devam edecek olan 12 aylık sürede, 2008'den bu yana en hızlı büyümesini kaydederek, yüzde 8.6 oranında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durum, Hindistan Merkez Bankası'nın enflasyon önlemi kapsamında bir yıl içinde 7 kez faiz yükseltmiş olmasına da gerekçe sağlamış oldu.

Londra'daki UBS AG'nin stratejistlerinden Bhanu Baweja, yabancı yatırımcıların yüksek getiri peşinde olduğunu belirterek, Rupi'deki değerlenmenin de bunu desteklediğini söyledi. Baweja, Hindistan Merkez Bankası'nın şimdiye kadar enflasyon önlemleri konusunda proaktif davrandığını hatırlatarak, bu durumun hâlâ bir politika sorunu olduğunu söyledi.

Hindistan'daki tahvillere yapılan yabancı yatırım, Ocak ayında 20.3 milyar dolarla rekor seviyeye tırmandı.