Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır hükümetinin muhalefetle görüşmesinin ülkedeki tansiyonu azaltması ve bu durumun güvenli liman olarak görülen altına talebi azaltmasıyla metal New York'ta dalgalanarak ufak değişiklikle kapandı.

Geçen hafta Mısır'daki protestoların şiddete dönüşmesiyle altın, yüzde 0.5 yükselerek Aralık sonundan beri en büyük artışı kaydetmişti. Ülkede olaylar nedeniyle kapalı olan bankalar yeniden açıldı.

Chicago'daki International Brokerage Services LLC'de dealer olan Frank McGhee, altının beklemede olduğunu belirterek, "Şu anda metal, Mısır'da olacakları bekliyor. Piyasadan bazı güvenli liman alımları sona erdi ancak şu anda çok belirsizlik var ve bu, altının çok da fazla değer kaybetmemesine neden oluyor" dedi.  

Nisan vadeli altının onsu, New York Comex'te 80 sent düştü ve 1,348.20 dolar oldu. Fiyat, daha önce yüzde 0.4 değer kaybetmişti.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in istifa etmesi için devam eden gösteriler 25 Ocak'ta başlamış ve ülkede çıkan olaylarda yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti. Mısır Devlet Başkanı Yardımcısı Ömer Süleyman ve bazı muhalefet liderleri ülkedeki krizi çözmek için bazı adımlar atma konusunda uzlaşmıştı.

Altın geçtiğimiz yıl yüzde 28 değerlendi ve 7 Aralık'ta 1,432.50 dolar olarak rekor kırdı.

Mart vadeli gümüşün onsu Comex'te 28.4 sent veya yüzde 1 artışla 29.343 dolar olurken, Mart vadeli paladyum Nymex'te 2.60 dolar ya da yüzde 0.3'lük yükselişle 819.05 dolar/ons oldu.

Nisan vadeli platin ise Nymex'te 1.60 dolarlık düşüşle 1,844.20 dolardan işlem gördü.