Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonominin güçlenmesinin güvenli liman olan altına talebi azalttığına dair spekülasyonla altın/gümüş oranı Aralık'tan beri en düşük seviyeye indi.

Bloomberg'in hesaplarına göre, bugün bir ons altınla, 45.88 ons gümüş alınabilir. Külçe altının onsu, Singapur'da kayıp ve kazançlarla dalgalandıktan sonra ufak değişiklikle 1,350.97 dolar oldu. Gümüş ise 29.405 dolardan işlem gördü.

Singapur merkezli Phillip Futures Pte.'de analist olan Ong Yi Ling, "Piyasalardaki ekonomik iyileşmeye dair iyimserlikle, belirsizliklere karşı güvenli yatırım aracı olarak görülen altına talep düştü. Ancak endüstriyel kullanım arttıkça, gümüş fiyatları ekonomik toparlanmadan daha fazla yararlanabilir" dedi.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu (CFTC) verilerine göre, hedge fon yöneticileri ve diğer spekülatörler, New York'taki net long pozisyonlarını 1 Şubat'ta sona eren haftada azalttı. Komisyonun raporuna göre, Comex piyasada spekülatif long pozisyonların sayısı, kısa pozisyonların sayısını 151,194 kontrat geçti. 

ABD'de tüketici kredilerinin Aralık ayında artmasıyla Asya Borsaları yükseldi. Japonya Maliye Bakanlığı'nın bugünkü açıklamasına göre ülkede cari işlemler fazlası Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30.5 arttı.