Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yurtiçinde piyasalar haftaya olumlu başladı ancak dün Merkez Bankası (MB) Başkanı Durmuş Yılmaz'ın Londra'da yaptığı açıklamalar piyasaları etkiledi. Durmuş Yılmaz, dünkü açıklamasında parasal sıkılaştırmanın devam edeceğini ve piyasadan likidite çekileceğini belirtmişti.

"Merkez Bankası'nın kararlılığı piyasayı tedirgin ediyor"

Londra'daki Toronto Dominion'da trader olan Süha Yaygın, Bloomberg HT'ye Yılmaz'ın dünkü açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu. MB'nın kararlığının piyasayı tedirgin ettiğini ifade eden Yaygın, "Piyasanın soru işaretleri var. Yılmaz, piyasada oluşan hareketin kendilerinin beklentisi ve talebi doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. Özellikle kağıt taşıyanlar bu durumdan memnun değiller. Kredi daralması gerçekleşinceye kadar piyasa tedirginliğine devam edecektir" diye konuştu.

Yılmaz'ın dünkü açıklamalarının ardından gösterge tahvilin faizi, 8.50 seviyesine gelerek 9 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Yurtiçi piyasada bugün Dolar/TL 'de 1.5761'e gerilerken, İMKB 100 endeksi yüzde 0.92'lik yükselişle 65,500 seviyesinde seyretti.