Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in en büyük off-shore enerji üreticisi Cnooc Ltd. yüzde 2.2; kamu şirketi olan China Resources Land Ltd. de yüzde 3.3 düştü. Dünyanın en büyük kontratlı elektronik üreticisi Hon Hai Precision Industry Co., yüzde 3.6 değer kaybetti. Japon araba üreticisi Toyota Motor Corp. ise beklentilerin üzerinde gelen kâr rakamlarının etkisiyle yüzde 4.6 değerlendi.

Çin'in sıkılaştırma politikasını sürdürmesi hâlinde bunun talepleri olumsuz etkileyeceğine yönelik endişelere dikkat çeken Sidney'deki Paradice Investment Management Pty.'nin yöneticilerinden Matt Riordan, "ancak kazançlar olumlu anlamda şaşırdı. Ekonomik toparlanmanın işaretleri açık bir şekilde görülebiliyor" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 değer kaybederek 138.76 puana geriledi. 21 Ocak'tan bu yana en sert düşüşüne yönelen endeks, geçtiğimiz hafta kazançlı bilanço döneminde yüzde 1.4 değerlenmişti.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 düştü; Avustralya'nın S&P/ASX 200 yüzde 0.3 yükseldi. Güney Kore'deki Kospi Endeksi yüzde 1.4; Tayvan'ın Taiex Endeksi yüzde 1.2; Hong Kong'daki Hang Seng endeksi ise yüzde 0.6 geriledi.