Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ham petrol tüketicisi olan ABD'de ham petrol stoklarının beş hafta içinde ilk kez düştüğünü gösteren verilerin açıklanmasının ardından dört gündür düşüşte olan petrol fiyatları New York'ta yükselişe geçti.

Amerikan Petrol Entitüsü'nün stokların 558,000 varil düşüşle 346 milyon varil olduğunu açıklamasının ardından vadeliler yüzde 0.7 kadar yükseldi. Bloomberg'in araştırmasına göre, bugün ABD Enerji Bakanlığı'nın açıklayacağı verilerde, stokların 2 milyon varil tırmanması bekleniyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'de emtia araştırma yöneticisi olan Mark Pervan, piyasanın bugün Enerji Bakanlığı'nın açıklayacağı verileri dikkatle izlediğini belirtti. Pervan, daha önce açıklanan ve stokların düştüğünü gösteren raporun 'şaşırtıcı' olduğunu belirtti.

Mart kontratın varili, Nymex elektronik işlemlerde 63 sent kazançla 87.57 dolar oldu. Dün kontrat, 54 sent veya yüzde 0.6'lık kayıpla 86.94 dolar olmuştu. Fiyatlar, bir yıl öncesine oranla yüzde 19 daha yüksek.

Mart vadeli Brent tipi ham petrolün varili ise Londra'daki ICE Futures Europe'ta 42 sent veya yüzde 0.4 yükselişle 100.34 dolardan işlem gördü. Fiyatlar ard arda sekiz günde 100 dolar sınırını aştı.