Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

DENİZLİ (A.A) - 09.02.2011 - İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi kurulduğu tarihten bugüne derecelendirme notunu en çok artıran kuruluşlar kategorisinde ödül alan Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, hak ettikleri ödülü almanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Abalıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kurumsal yönetim anlayışlarını adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk üzerine inşa eden kuruluşların, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneğinin düzenlediği ''4. Yönetim Zirvesi''nde ödüllendirildiğini hatırlattı.

İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer alan kuruluşların derecelendirme notları dikkate alınarak hazırlanan değerlendirme sonucunda, Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş'nin notunu 70,75'ten 80,29'a yükselttiğini anlatan Abalıoğlu, bu sonuçla Kurumsal Yönetim Endeksi'nin kurulduğu tarihten bugüne derecelendirme notunu en çok artıran kuruluş olduklarını ifade etti.

Dentaş'ın kurumsal yönetim ilkelerine uyum konusunda yaptığı çalışmaların karşılığını aldığını belirten Abalıoğlu, şunları kaydetti:

''Kurumsal Yönetim Endeksi'nde, 2008 yılında ilk derecelendirme notunu aldığımız andan itibaren bunu yükselteceğimize inanarak çalıştık ve başarılı olduk. Bu uygulamaları daha geliştirmek için sürekli iyileştirme çalışmaları yürütüyor ve elde edilen başarıyı bunların bir yansıması olarak görüyoruz. Bu artışı çalışma arkadaşlarımızdan ve paydaşlarımızdan güç alarak başardık. Kurumsal yönetim anlayışının benimsenmesinin sadece şirketlerimiz için değil, ülke ekonomisi için de kalıcı başarıların teminatı olacağına inanıyoruz. Etkin kurumsal yönetim politikamız, güçlü altyapımız ve şeffaf yönetim tarzımızla bugün bu ödülü almanın haklı gururunu yaşıyoruz.''