Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri düştü. Bu hareket, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksinin Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandıktan sonra, beş günlük yükselişinin ardından gerileyebileceğini işaret ediyor.

Walt Disney Co., ilk çeyrek karının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkmasının ardından, Almanya'daki işlemlerde yüzde 3.6 yükseldi. Take-Two Interactive Software Inc. ise, zarar tahminini düşürmesinin ardından, yüzde 1.6 değer kazandı.

Mart vadeli S&P 500 kontratı, Londra saati ile 10:28'de, yüzde 0.3 düşerek 1,318.10 puana indi. Dow Jones kontratı ise, dün Temmuz ayından beri en uzun süren yükselişini gösterdikten sonra, yüzde 0.2 gerileyerek 12,177 puana indi. Nasdaq-100 vadelisi yüzde 0.2 kayıpla 2,357.75 puana düştü.

Fed Başkanı Ben Bernanke, 3 Şubat'taki konuşmasında, ABD'nin politika yapıcıların, toparlanmanın tutunduğunu söyleyebilmeleri için daha hızlı istihdam büyümesine ihtiyacı olduğunu söylemesinin ardından, bugün yapacağı konuşmada, merkez bankasının ekonomiyi canlandırmak için 600 milyar dolarlık hazine kağıdı alım programını genişletilebileceği yolunda bir plandan bahsedebilir.

BGC Partners Inc.2de piyasa stratejisti olan David Buik, "Dow bir aylık sürede yüzde 5 ralli yaptığı zaman, yatırımcıların durum değerlendirmesi yapmak için mola vermeleri mantıksız değil. Bu akşam Bernanke'nin ekonomi hakkında ne söyleyeceğine ilişkin endişeler de olabilir" dedi.