Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 09.02.2011 - Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş, bugün itibariyle Karsan'ın İran'da yer alan herhangi bir şirket veya kurum ile herhangi bir finansal, ticari veya endüstriyel bağının veya ilişkisinin bulunmadığını bildirdi.

Karsan'dan yapılan yazılı açıklamada, kendi markasının yanı sıra Peugeot, Citroen, Renault Trucks, Hyundai ve BredaMenarinibus gibi şirketler için üretim yapan Karsan'ın, uluslararası ilişkilere sahip köklü bir otomotiv firması olduğu ifade edildi.

Karsan'ın, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma gibi, kendi kurumsal değerleri, iş ahlakı ve yürürlükteki ilgili kanunlar çerçevesinde İran ile ticari ilişkide bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu faaliyetin tamamı geçmiş dönemlerde Karsan tarafından sonlandırılmıştır. Bugün itibariyle Karsan'ın İran'da yer alan herhangi bir şirket veya kurum ile herhangi bir finansal, ticari veya endüstriyel bağı veya ilişkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla, Karsan'ın mevcut ve geçmiş ticari faaliyetlerinin New York Taxi ihalesine hukuki açıdan olumsuz etki etmesi beklenmemektedir. Gerek sahip olduğu bilgi, deneyim ve beceri gerek New York Taxi ihalesi sürecinde gelinen nokta dikkate alındığında, bugün, rahatlıkla ve büyük bir güven içinde Karsan'ın on yıl boyunca New York'un taksilerini üretebilecek en güçlü adaylardan biri olduğunu söylemek mümkündür.''

New York'ta Metro gazetesine verilen ilanda, İran'la ticaret yaptığı ifade edilen Karsan'ın ihaleye girmesi eleştirilmişti.