Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cisco Systems ve Akamai Technologies'in tahminleri yakalayamaması ve ivme kazanan küresel enflasyonun faiz oranlarını yükselteceği endişesiyle Dow Jones 8 günlük rallisini yarıda keserken; Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in iktidarı bırakmasının Ortadoğu'da yayılan krizin son bulmasını sağlayacağı spekülasyonuyla ABD hisseleri kayıplarının çoğunu geri aldı.

Kayıplarını son anda toparlayan Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.07 yükselerek günü 1.321.87 seviyesinden kapadı. Mart ayından beri sürdürdüğü rallisini yarıda kesen Dow Jones ise yüzde 0,09 kayıpla 12.229.30 seviyesine indi. Nasdaq 100 Endeksi ise yüzde 0.05 artışla seviyesine 2.790,45 seviyesine düştü.

Whole Foods Market, yıllık tahminlerini yükselttikten sonra yüzde 13 artış gösterdi. Kazançlarının tahminleri aşacağını duyuran Goodyear Tire & Rubber Co. ise yüzde 10 gibi hızlı bir yükseliş gösterdi. Dünyanın en büyük network ekipmanı sağlayıcısı Cisco hisseleri 3 ay içindeki en büyük düşüşünü göstererek yüzde 13 geriledi. Network servis sağlayıcısı Akamai hisseleri ise yüzde 14 değer kaybetti.