Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

CEZAYİR (A.A) - 11.02.2011 - Cezayir'de bir işsiz daha kendini yakarak intihar etti.

Cezayir'in doğusunda Tunus sınırı yakınlarındaki El Ued kentinde 36 yaşındaki işsiz ve altı çocuk babası Lütfi Maamir'in kendini yakarak öldürmesiyle, Ocak ayı ortasından bu yana ülkede aynı şekilde hayatına son verenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Ailesi, ağır yanıklarla hastaneye kaldırılan Maamir'in kurtarılamadığını belirttiler.

Komşu ülke Tunus'ta Aralık ayı ortasında 26 yaşında bir seyyar satıcının tezgahına el konmasından sonra kendisini yakarak öldürmesiyle patlak veren olayların ardından Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali ülkeyi terketmiş, bu ülkedeki "Yasemin devrimi" aralarında Mısır'ın da bulunduğu diğer Arap ülkelerindeki protesto hareketinin fitilini yakmıştı.



-GÖSTERİYE MÜDAHALE-



Bu arada, yarın Cezayir'de "sistemin değişimi" için büyük bir gösteri hazırlığı yapan muhalif hareket Kültür ve Demokrasi Partisi'nin yetkilileri, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in düşmesini kutlamak için yapılan spontane gösteriye polisin müdahale ettiğini, bazı göstericilerin yaralandığını ve 10 kişinin gözaltına alındığını belirttiler.

Başkent Cezayir'de yapılan gösteride 100 kadar gösterici, "Rejim yıkılsın" ve "Mübarek'ten sonra sıra Buteflika'da" diye slogan attı.

Ülkedeki muhalif koalisyon, yetkililerin yasaklamasına rağmen başkent Cezayir ve başka kentlerde "sistemi değiştirmek" için gösteri çağrısı yaptı. Çağrının ardından özellikle başkentte geniş güvenlik önlemleri alındı ve kente girişlerdeki polis barikatlarının sayısı arttırıldı.