Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Standard & Poor's 500 (S&P 500) ve Dow Jones endekslerinin Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyelerine tırmanmasının ardından, artı ile eksi bölgeler arasında dalgalanıyor.

Dünyanın en büyük perakendeceisi Wal-Mart Stores Inc. Avrupa işlemlerinde, JPMorgan Chase & Co.'nun şirket için tavsiyesini düşürmesi sonrası yüzde 1.4 düştü. General Electric Co., John Wood Group Plc'nin bir birimini alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından değer kazandı.

Mart vadeli S&P 500 endeksi, Londra saati ile 10:05'te, yüzde 0.1 düşerek 1,326.4 puana indi. Dow Jones vadeli kontratı fazla bir değişiklik göstermeyerek 12,241 puan seviyesinde kaldı. Nasdaq-100 vadelisi ise yüzde 0.1'in altında bir düşüş göstererek 2,377.5 puana indi.

S&P 500 endeksi, beklenenden daha iyi çıkan ekonomik veriler ve şirket karlarının küresel ekonomideki toparlanmaya yönelik güveni artırması ve Fed'in 600 milyar dolarlık hazine kağıdı alım programını devam ettirmesi ile birlikte, yılbaşından bu yana yüzde 5.7 yükseldi.

Fed Başkanı Ben Bernanke, geçen hafta yaptığı açıklamada, ekonomik toparlanma güçlenirken, işsizliğin "bir süre daha" yüksek kalacağını kaydetti. Bernanke'nin açıklamaları, Fed'in istihdam piyasasında iyileşme konusunda daha güçlü kanıtlar beklediği, bu yüzden genişlemeci para politkasını sürdürdüğü yolundaki spekülasyonları güçlendirdi.

Çin'de İstatistik Bürosu yarın enflasyon verilerini açıklayacak. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerinin tahmin medyanına göre, Çin'de tüketici fiyatlarındaki artış, yüzde 5.4 ile son 30 ayın en yüksek seviyesine çıkacak.