Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

OTTAWA (A.A) - 14.02.2011 - Kanada, geçtiğimiz yıl 280 bin 636 göçmene ülkede sürekli oturma izni verdi. Yılda 220 ila 250 bin civarında göçmen kontenjanı olan Kanada, bu rakamla son 50 yılın rekorunu kırdı.

Kanada Göçmenlik ve Vatandaşlık Bakanlığı verilerine göre, sürekli oturum izni verilen göçmen rakamlarına 12 bin 98 mülteci dahil değil. Geçen yıl ayrıca, Meksika çoğunlukta olmak üzere 182 bin 322 kişiye geçici süre ile Kanada'da çalışma izni verildi. Bakanlık verilerine göre 2010'da ülkenin kolej ve üniversitelerine uluslararası öğrenci statüsü ile kabul edilen öğrenci sayısı 96 bin 147 oldu. Geçici ve sürekli oturum izinlerinin toplamı 571 bin 203'e ulaşırken, bu rakam ülke nüfusunun yüzde 1,6'sına anlamına geliyor.

Öte yandan Kanada Göçmenlik ve Vatandaşlık Bakanı Jason Kenney, muhalefetten ve basından gelen ''Muhafazakar Parti'nin adı, artık Büyük Göçmenlik Partisi olmalı'' şeklindeki eleştirileri yanıtlarken, ''ülke ekonomisinin kurtarılmasında göçmenlerin yardımının çok büyük olduğunu'' söyledi.

Bakan Kenney yaptıklarının, kendilerine Kanada'da yeni bir hayat kurmak isteyen ve şartları uygun olan insanlara izin vermekten başka birşey olmadığını belirtti ve Kanada'nın çokkültürlü bir ülke olduğunun altını çizdi.