Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Avrupa ekonomisinin büyüdüğüne ve Almanya'da yatırımcı güveninin 7 ayın en yüksek seviyesine çıkmış olması beklenen verilerin öncesinde, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değerlendi. Avustralya Doları, ABD Doları ve Yen karşısında, Çin'den gelen enflasyon verilerinin sonrasında yükseldi. Çin'in Ocak ayı enflasyon oranının sürpriz bir şekilde yavaşlamış olması, risk iştahını yükseltti. Tayland Bahtı Tayland ve Asya'nın geri kalanında Borsalardaki değerlenme sonucunda 3 haftanın en yüksek seviyesinden işlem gördü.

Tokyo'daki FXOnline Japan Co.'nun araştırmacılarından Mie Kanai, bugün Avrupa'dan gelecek verilerin bölge ekonomisinde toparlanmaya işaret edeceğini söyledi. Kanai, Çin'den gelen TÜFE verileriyle birlikte, piyasaların risk iştahının geri geldiğini ve Euro'nun da değer kazandığını belirtti.

Euro, Dolar karşısında 1.3489'dan 1.3509'a yükseldi. Parite, dün gün içinde 1.3428 seviyesinden, 20 Ocak'tan bu yana en düşük düzeyini kaydetmişti. Euro/Yen paritesi ise 112.40'dan 112.65'e yükseldi. Euro, Yen karşısında gün içinde 113.44 seviyesini test etti. Dolar/Yen paritesi ise ufak bir değerlenmeyle 83.89'dan işlem gördü.

Euro Bölgesi'nde GSYİH'nın dördüncü çeyrekte yüzde 0.4 büyümüş olması bekleniyor. Bu oaran bir önceki çeyrekte yüzde 0.3 olarak gerçekleşmişti. Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi'nin hazırladığı ZEW Endeksi'nin de Ocak ayında 15.4 seviyesinden, Şubat'ta 20'ye çıktığı tahmin ediliyor.