Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisselerindeki düşüş, Standard&Poor's 500 Endeksi'ni 32 ayın en yüksek seviyeden aşağı çekti.

Dünyanın en büyük şirketi Exxon, saha çalışmalarının maliyetinin 2010 üretiminin yüzde 209'una denk geldiğini açıklamasının ardından, Ağustos'tan bu yana en büyük kayıbını yaşadı. Monsanto Co., milyarder yatırımcı George Soros'un hedge fonu şirketinin, holdingteki hisselerini azaltmasının ardından yüzde 4.8 değer kaybetti. ABD'nin en büyük şebeke analizi şirketi JDS Uniphase Corp., Sanford C. Bernstein & Co.'nun şirketin notunu indirmesi üzerine yüzde 10 düştü.

S&P 500, üç gündür süren rallisine ara verdi ve  yüzde 0.3 değer kaybederek 1,328.2 puana geriledi. Dow Jones Endeksi ise 41.55 puanlık kayıpla (yüzde 0.3) 12,226.64 puana düştü. ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, Ocak ayında mağaza satışları beklentinin altında kaldı. Mağaza satış verilerinin, sert kışın etkilerini de yansıtmış olabileceği tahmin ediliyor.

Richmond, Virginia'daki RidgeWorth Capital Management'ın stratejistlerinden Alan Gayle, insanların hava koşulları ile ekonominin hız kazanması arasında farkı ayırabildiğini belirterek, "verilerde genel olarak kış şartlarının etkisine ilişkin kafa karışıklığı göze çarpıyor. Bu da hisselerin güçlü çıkışının ardından bir miktar endişeye sebep oluyor" yorumunda bulundu.