Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Asya Borsalarının iyimserliğin etkisiyle yükselmesi sonucunda, Euro karşısında 2 haftanın en düşük seviyesinden işlem gördü. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın bugün tüketici fiyatlarının beklenenden daha hızlı yükseleceğinin sinyalini vereceği yönündeki spekülasyon üzerine, Dolar karşısında 3. gününde de değerlendi. Avustralya Doları ise ülkedeki öncü göstergelerin ilerleme kaydettiğini göstermesinin ardından yükseldi.

Ekonomik verilerin toparlanmaya işaret ettiğini, risk iştahının da gelişme kaydettiğini belirten Tokyo'daki Mizuho Trust&Banking Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Masahide Tanaka, "Euro gibi büyümeye endeksli para birimlerine bu dönemde artış gelecektir. Yen ve Dolara ise satış görünüyor" dedi.

Yen, Euro karşısında 112.99'dan 113.27'ye geriledi. Yen, 11 Şubat'ta 113.44'e kadar düşmüş ve 28 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini kaydetmişti. Dolar da Euro karşısında geri çekilerek 1.3521'den işlem gördü. Yen, Dolar karşısında 83.77'den 83.76'ya yükseldi.

Bloomberg ekonomistleri bugün açıklanacak ABD'de sanayi üretimi verilerinin Ocak ayında yüzde 0.5 büyümüş olmasını bekliyor. Bir başka ankete göre ise, Euro Bölgesi'nde Tüketici Güvenini eksi 11.2'den eksi 11'e yükseldi.