Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Dell Inc.'nin dördüncü çeyrek karının beklenenden daha iyi çıkmasının, yatırımcıların yükselen karların hisse senetlerindeki ralliyi desteklemeye devam edeceği beklentilerini güçlendirmesi sonrası yükseldi.

Dünyanın en büyük üçüncü kişisel bilgisayar üreticisi Dell, Almanya işlemlerinde, yüzde 5.6 yükseldi. Mobilya üreticisi ve perakendecisi Aaron's Inc.ilk çeyrek karının beklentileri aşacağı tahmininin ardından değer kazanabilir.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksi, Londra saati ile 10:45'te yüzde 0.4 yükselerek 1,331.4 puana çıktı. Dow Jones endeks vadelisi yüzde 0.3 yükselerek 12,238 puana çıkarken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.3 yükselişle 2,388.75 puana ulaştı.

Müşteri hesaplarında 1.5 trilyon dolar bulunan Charles Sshwab Corp.'tan Kully Samra, "Güçlü ABD sinyalleri ve güçlü şirket karları, hisse senetleri için olumlu bir temel sağlamaya devam edecek. Şimdilerde son bulan dördüncü çeyrek bilanço dönemi olumluydu ve şirket karları ve gelirleri beklenenden daha iyi çıktı. Bu durum ilerisi için sağlıklı bir gelişme" dedi.