Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Dell Inc.'nin karının tahminlerden iyi çıkması ve konut başlangıçları verisinin beklenden daha iyi gelmesi sonrası alıcılı seyrediyor. Bu alışlar sonucu Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksi 32 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Dell hisseleri yüzde 5.1 yükselerek Haziran ayından bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. En büyük tarım ekipmanları üreticisi Deere & Co. hisseleri, şrketin tüm yıl için kar tahminini yükseltmesi ile birlikte yüzde 3.6 artarak rekor seviyeye tırmandı. Biyoteknoloji şirketi Genzyme Corp., Sanofi-Aventis SA'nın şirketi 20.1 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 1.5 değer kazandı. Family Dollar Stores Inc., aktivist yatırımcı Nelson Peltz'in şirketi 7.6 milyar dolara satın almayı teklif etmesi sonucu yüzde 25 yükseldi.

S&P 500 endeksi, New York saati ile 09:38'de, yüzde 0.4 artışla 1,333.75 puana çıktı. Endeks böylelikle son beş günün dördünde yukarı yönde hareket etti. Dow Jones endeksi 37.24 puan ya da yüzde 0.3 yükselerek 12,263.88 puana ulaştı.

New York merkezli Federated Investors Inc.'den Philip Orlando, "Yatırımcılardaki güveni nasıl göz ardı edebiliriz? Konut sektöründe iyileşme gördk. Dell dün iyi rakamlar açıkladı ve bu durum bana, teknoloji harcamalarının güçlü olacağını söylüyor. Şirketlerin bilançoları iyi ve bol nakitleri var. Bu, daha fazla şirket satınalma ve birleşmelerine olanak sağlayacak" dedi.