Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 16.02.2011 - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'deki 14 milyon, İstanbul'daki 3,5 milyon konutun yarısının yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, ''Bu depreme dayanıksız evlerin elektriğini, suyunu vermemek lazım. Yoksa çok kişinin canı yanar'' değerlendirmesinde bulundu.

Emlak sektöründe trendleri belirleyen CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı yurt içi ve yurt dışından 150 firmanın katılımıyla açıldı.

Yapılan açıklamaya göre, CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen ve TOKİ, Emlak Konut GYO, Türkiye Müteahhitler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İNDER İstanbul İnşaatçılar Derneği tarafından desteklenen CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'nda 150'nin üzerinde proje görücüye çıktı.

Fuarın açılışına katılan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye konut sektörünün istikbalinin parlak olduğunu yeni projelerle pazarın büyüyeceğini belirtti.

Türkiye'de konut arzının yüksek olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkati çeken Bayraktar, şunları belirtti:

ürkiye'de konut arzı artıyor, doğru ama ev alacak potansiyel de var. Asgari ücretle geçinenler bile kira öder gibi ev alıyor. Türkiye'deki 14 milyon, İstanbul'daki 3,5 milyon konutun yarısının yeniden yapılandırılması gerekiyor. Bu depreme dayanıksız evlerin elektriğini suyunu vermemek lazım. Yoksa çok kişinin canı yanar. Gelişmiş ülke ekonomilerinde yüzde 50, gelişmekte olan ülke ekonomilerinde ise yüzde 75 oranında pay alan emlak sektörü, Türkiye'nin de kriz dönemini rahat atlatmasında önemli bir role sahip. Siyasi kaygılardan sıyrılarak kentsel dönüşümün tüm tarafların katılımıyla tamamlanması gerekiyor. Çünkü kentsel dönüşümü olmayan ülkeler, gelişmişliğini sağlayamaz. Buna en iyi örnek İspanya ve Güney Kore'dir. Kentsel altyapısı Türkiye gibi olan bu iki ülke kentsel dönüşüm planlarıyla gelişen ülkeler statüsüne yükseldiler. Şimdi de Brezilya aynı yolu izliyor. Kentsel dönüşüm için 250 milyar dolar ayıran Brezilya da yakında gelişmiş ülkelerden olacak. Türkiye de bu yolu izlemeli.''

CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut, Türk emlak sektörünün son yıllarda yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü ve yurt dışından yatırımcıların Türkiye'ye gelmek için araştırmalar yaptığını ve ciddi bir yatırım akını yaşandığını kaydetti.

Bu durumun fuar katılımına da yansıdığına dikkat çeken Bulut, ''Türkiye'nin çevre ülkelerle sıfır sorun politikası fuarlarımıza da ciddi anlamda yansıdı. Önümüzdeki yıl inşallah Venezuella'dan bile Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na firmaları getireceğiz'' ifadesini kullandı.

Fuara bu yıl lüks projelerden, ekonomik projelere kadar pek çok segmentten projelerin katıldığına dikkati çeken Bulut, her alım grubuna yönelik projeler sunulacağını bildirdi.



-YUNANİSTAN'DAKİ LÜKS MALİKANELER FUARDA SATILACAK



Fuara Yunanistan'dan katılan Satori Real Estate firması, Rodos ve Mikonos gibi Yunan adalarındaki lüks villa ve malikanelerin satışını burada gerçekleştiriyor. Firma fuar süresince Rodos Adası'nda villalar, malikaneler, Mikonos Adası'nda 14 villa, Yunanistan merkezde yeni inşaat projeleri için çok uygun konumda vadiler, araziler, rezidanslar, lüks yapılar, plazalar ve binaları satışa sunacak.



-FUARA ÖZEL İNDİRİMLİ EV İMKANI



A ve B grubu tüketici grubunun yanı sıra her gelir grubuna uygun projelerin yer alacağı fuarda, firmaların kampanyaları da dikkati çekiyor.

İstanbul'un en hızlı değer kazanan bölgesi Kurtköy'de hayata geçen Elit Perla Palas konut projesi Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na özel yüzde 5 indirim veya vade farksız 30 ay taksit imkanı sunacak. Bu fırsat sadece fuar süresince geçerli olacak ve Elit Perla Palas standını ziyaret edecek katılımcılara özel olarak uygulanacak.

Rezidans-otel konseptlerini bir araya getiren ve Türkiye'de ilk defa kurumsal kiralama sistemini başlatmayı hedefleyen Elit Perla Palas, fuara özel satış fiyatları sunuyor.



-YENİ PROJESİNİ CNR AVRASYA EMLAK'TA TANITACAK



Akiş Grubu ile Garanti Koza Grup'a ait toplam 12 dönüm büyüklüğünde arsayı satın alan Babacan Yapı da Bahçeşehir'in merkezinde konumlandıracağı yeni projesi Crown Deluxe'ü Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'nda tanıtacak.

Mimari Projesi Dome Mimarlık tarafından devam eden Crown Deluxe'ün yapımına 2011 yılı şubat ayı sonunda satış ve lansmanına ise mart ayında başlanacak. Babacan Yapı'nın fuarda tanıtacağı bir diğer projesi ise Crown Plaza.

Beylikdüzü 5M Migros AVM'nin karşısında, toplam 20 bin metrekare inşaat alanına sahip Crown Plaza;da 60 adet ofis ve 9 adet mağaza bulunuyor.

CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'nda tanıtılacak diğer projeler arasında Avrupa Konutları, Elit Parla Palace, Parklife-Kurtköy, Formula Country -Akfırat, Still İstanbul, Still İstanbul Comfort, Elitcity- Halkalı, Habitat Park, Crown Deluxe, Ak&Nmerkez, Ntepe, Merkez Kaya Şehir, Merihome, Deminwest-Şişli, Gölmahal-B.Çekmece gibi pek çok yeni proje yer alacak.



-ÖDÜLLÜ MİMARLARDAN PROJE-



Büyükçekmece Gölü kıyısında inşasına başlanan ''Gölmahal'' projesi de fuarda ziyaretçilere tanıtılıyor. 92 bin 470 metrekarelik bir alana konumlanan 38 villadan oluşan ''Gölmahal'', Türkiye'nin ödüllü mimarlarından Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu imzasını taşıyor. Proje, çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan uygulamaları ile sürdürülebilir özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Özyurtlar İnşaat, Cihan İnşaat, Fuzul Yapı, Artaş İnşaat, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, TOKİ, Yeşilyurt İnşaat, Delmar Yapı, Nebioğlu Inwestment, Makro İnşaat, Babacan Yapı, Merih Yapı, Belde İnşaat, Şua İnşaat, Komsan Gayrimenkul, Özyurt-Vizyon ortaklığı, Yalçınlar Grup gibi Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul firmalarının katıldığı fuara yurt dışından da yoğun ziyaretçi katılımı bekleniyor.

Fuar, 20 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.